Nybro24.se
-Det är här du finner vad som händer i Nybro :-)

Madesjö IF

Den 17 maj 1957 sammankallade dåvarande kommunkamreren Bertil Nilsson i Madesjö kommun till möte på Sandbergs konditori för att bilda en idrottsförening för Madesjö kyrkby med omnejd. Till föreningens första ordförande valdes Gösta Forsberg.
Bordtennis
Under åren 1957-1965 bedrevs en omfattande bordtennisverksamhet, trots många svårigheter med lokaler. Under föreningens bästa säsonger förfogade man över två klass 2 spelare, vilka var helt egna produkter.
Ishockey
Under åren 1959-60 arbetade föreningen med en isbana vid Nyängsvägen i Madesjö. Ishockey spelades fram till åren 1976/77 då tunt spelarmaterial resulterade i nedläggning. Bästa framgången för denna sektion var seriefinalen i div. 3 mot Oskarshamn som dock förlorades. Då bedrevs verksamheten i Viktoria hallen.
Gymnastik och motionssektion
År 1963 startade gymnastiksektionen verksamhet i Madesjöskolan. Under många år var ett stort antal grupper igång med många utbildade ledare för både barn och vuxna, även uppvisningar förekom vid olika arrangemang.
Bowling
Bowling togs upp som verksamhet 1979 och bedrevs fram till 1994 då ett litet spelar underlag resulterade i nedläggning. De flesta åren spelade både herrarnas och damernas A-lag i div. 3.
Fotboll
Madesjövallen invigdes 6 juni 1969. I oktober bildades den första fotbollssektionen för pojkfotboll och till säsongen 1971 var ett herr A-lag i seriespel. Damfotbollen startade 1971 med förberedelse för seriespel 1972. Några år senare 1976 var det första flicklaget ute på Madesjövallens gröna matta. Totalt hade Madesjö 10 lag 1976. Herrlaget har under åren pendlat mellan div 6 och 5. Damernas spel har skett i div.3 och 2. De kommande åren görs en elitsatsning mot i första hand div. 1. Både flick och pojklagen har under årens gång uppnått stora framgångar både som lag och individuellt som spelare. Seriesegrar, cupsegrar, spel i smålandslag och 2002 F 15 Svenska Mästare i inomhusfotboll i Falun.
2013 och 2014 blev vårt damlag Svenska mästare i Futsal.

Välkomna att ta kontakt med Madesjö IF om du är intresserad av att börja spela fotboll. Vi har flicklag från -08 upp till våra damlag som spelar i division 1, 2 och 3. Vårt herrlag spelar i division 4.

Madesjö IF

 


Arrangörer - Föreningar och Organisationer

Här finner du alla arrangörer som lägger upp sina evenemang här på Nybro24.

A


B


C


D


E


F


G


H


I


J


K


L


M


N


O


P


Q


R


S


T


U


V


Å


Ö

Antal: 190